Προσοχή! Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός στην Ήπειρο και η διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η επιδείνωση ξεκίνησε σταδιακά από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις και αύριο ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος, με τα φαινόμενα σταδιακά να μετατοπίζονται ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 – 8 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση η οποία στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες θα είναι ιδαίτερα αισθητή.

Εξαιτίας των κινδύνων που μπορεί να προκληθούν από τα φαινόμενα η Γενική Γραμματεία Προστασίας Πολιτών συνιστά στους πολίτες:

  1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ).
  2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
  4. Nα ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.
  5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης.
  7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος.
  8. Να προστατεύονται οι υδρορροές από τυχόν σκουπίδια. 9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − eight =