Συνέντευξη στο ΑRTAbest:Κ. ΤΡΑΜΠΑΣ Υπ. Δημ. Σύμβουλος ΔΕ ΑΡΤΑΙΩΝ.. «Να συγκρίνουν Πρόγραμμα & Πρόσωπα»

Οι  Αρτινοί έχουν το δικαίωμα και πρέπει να συγκρίνουν  τους υποψήφιους δημάρχους, τις θέσεις και τα προγράμματά τους και να διαμορφώσουν καθαρή άποψη.  «Ποιο πρόγραμμα, δηλαδή, είναι «υπαρκτό» κοστολογημένο και κυρίως υλοποιήσιμο»

Ο πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει με βάση τις ικανότητες που έχουν οι υποψήφιοι, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ευνοεί την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ARTAbest ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΜΠΑΣ, εκ νέου υποψήφιος στην ΔΕ ΑΡΤΑΙΩΝ με την παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με επικεφαλή τον Χρήστο Τσιρογιάννη.

Ακολουθεί η Συνέντευξη…

Είστε ένας δικηγόρος με ευρεία αντίληψη και άποψη. Μοιραστείτε μαζί μας το πρόγραμμα, το όραμά και τις φιλοδοξίες σας για το μέλλον που αξίζουν στον τόπο μας… την Άρτα.

…το όραμα που έχω για την πόλη μου, όχι μόνον εγώ αλλά και η δημοτική μας ομάδα, αρχής γενομένης από το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, έχει να κάνει κυρίως με την εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και θα τα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο χρονικό διά-στημα. Όπως έχω ξαναπεί, κυρίως η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, θα αλλάξει όχι απλά την εικόνα της πόλης μας αλλά ολόκληρη τη λειτουργία της. Η Άρτα θα γίνει μια άλλη πόλη. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Και αυτή η πρόκληση αποτελεί και το όραμά μας αλλά και τη δική μου προσωπική φιλοδοξία. Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι συνέβαλες κι εσύ με ένα λιθαράκι για την εξέλιξη της πόλης σου.

Η νομική πειθαρχία και συνάμα η ευελιξία σας λόγω επαγγέλματος ,σας έχουν βοηθήσει στην ενασχόληση σας με τα κοινά;

…εννοείται ότι με έχουν βοηθήσει. Ξέρετε, όταν ασκείς μάχιμη δικηγορία επί σειρά ετών, το κύριο μέλημά σου δεν είναι η αντιδικία αλλά η εύρεση συναινετικής λύσης. Οπότε αυτή η αντίληψη με διακατείχε σε κάθε απόφαση που χρειάσθηκε να λάβω, απ’όποια θέση κι αν υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και να σημειώσω ότι ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία που αναφέρατε, θα πρέπει όλοι να τα εμπεδώσουμε, ειδικά μετά την αλλαγή του Νόμου που καθιστά «υποχρεωτικές» τις συνεργασίες μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατα την άποψη σας ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Δήμου;

…σίγουρα τα έργα που έχουν μπει σε φάση υλοποίησης. Σε πρώτη φάση: οριοθέτηση της κοίτης, λειτουργία του Ξενία, γεφυρώσεις, λειτουργία του κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης, λειτουργία του παλαιού Δημαρχείου, υλοποίηση του open mall και φυσικά να μην ξεχνάμε τη διαχείριση της καθημερινότητας που αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοτική Αρχή. Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τονίσω και το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο κομμάτι των κοινωνικών δομών (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, συμβουλευτικό κέντρο, κοινωνικό φροντιστήριο), έργο το οποίο ανακούφισε μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας που επλήγη από την οικονομική κρίση.

Πως βλέπετε το μέλλον του Δήμου μέσα από τις δύσκολες οικονόμο-πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

…αυτή η επισήμανση ακριβώς αποτελεί και άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Ξέρετε, το κύριο σύνθημα του Δημάρχου και της Δημοτικής μας ομάδας, όπως θα έχετε προσέξει, είναι η φράση «περήφανοι για τον τόπο μας». Και πραγματικά είμαστε «περήφανοι για τον τόπο μας», διότι ακριβώς μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα οικονομικής ασφυξίας, καταφέραμε με σωστή διαχείριση των οικονομικών στοιχείων να πετύχουμε τόσα πολλά. Μην ξεχνάτε ότι ο Δήμος Αρταίων δε έχασε ού-τε ένα ΕΥΡΩ από προγράμματα ΕΣΠΑ. Είμαστε «μέσα σε όλα». Και αυτή η ακριβώς η προσπάθειά μας έγκειται στη σωστή διαχείριση, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι παρά την οικονομική ασφυξία που βιώσαμε και βιώνουμε, μπορούμε και υλοποιούμε. 

Σας βλέπουμε σε περιοδείες του συνδυασμού, τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες;

…καταρχήν, έχει εμπεδωθεί στους περισσότερους ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή «δουλεύει». Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι αισθανόμαστε ότι «κάτι κάνουμε καλά». Βεβαίως υπάρχουν και παράπονα, ωστόσο, όπως ξέρετε, αυτός που εργάζεται κάνει λάθη. Η στάση, γενικά, των πολιτών είναι θετική απέναντι και στο Χρήστο Τσιρογιάννη αλλά και στη δημοτική μας ομάδα. Και αυτό μας δίνει μια «ηθική ικανοποίηση» για να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε !!

Πείτε μας γιατί ο Αρτινός δημότης θα επιλέξει να βάλει σταυρό προτίμησης στον Υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΜΠΑ;

…πιστεύω ότι μετά από τόσο χρόνια που συμμετέχω στα κοινά της πόλης μας, έχω δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους συνδημότες μου. Ξέρετε, «ένα καλό» που έχουν οι μικρές πόλεις, είναι ότι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όπως πάντα λέω, όταν συμμετέχεις σε μια προσπάθεια και απευθύνεσαι στο κόσμο, θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Να μην αλλάξεις και πάντοτε να λες την αλήθεια. Ακόμη και όταν θα στενοχωρήσεις κάποιον, πρέπει να είσαι εξαρχής ευθύς μαζί του. Ούτε να «χαϊδεύεις πλάτες», ούτε «να τάζεις». Σωτήρες στις μέρες μας δεν υπάρχουν. Επειδή όλοι, πλέον, έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση, γνωρίζουν τί μπορεί να γίνει και τί δεν μπορεί. Οπότε το «τάξιμο και το χαϊδεμα» είναι κάτι που ποτέ δεν ασπάστηκα ως τρόπο προσέγγισης. Πιστεύω ότι από όποια θέση μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη μου, αν μη τί άλλο, υπήρξα ειλικρινής απέναντι στο συνδημότη μου. Και για το λόγο αυτό ακριβώς, παίρνω το θάρρος να ζητήσω από τους συμπολίτες μου, εκ νέου, να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Απευθυνόμενος στους συνδημότες σας ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε;

…όπως πιο πάνω ανέφερα, όλοι, πλέον, έχουμε πρόσβαση στην πληροφόρηση. Το μήνυμά μου, λοιπόν, προς τους συνδημότες μου είναι ένα: να συγκρίνουν. Και κυρίως να συγκρίνουν προγράμματα. Ποιο πρόγραμμα, δηλαδή, είναι «υπαρκτό» κοστολογημένο και κυρίως υλοποιήσιμο. Και επιμένω στη λέξη «υλοποιήσιμο». Διότι «καλές είναι οι θεωρίες» αλλά έχουν ένα «μειονέκτημα». Δεν δίνουν … λύ-σεις. Και εμείς, τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, έχουμε αποδείξει ότι, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας σε ένα ποσοστό πάνω από 85 %, και μπορέσαμε και θελήσαμε και δώσαμε λύσεις. Αυτό, λοιπόν, είναι το μήνυμά μου προς τους συν-δημότες μου: Να συγκρίνουν, πρόσωπα και προγράμματα…Σας ευχαριστώ που μέσα από το site σας μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συνδημότες μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + eight =