Συνέντευξη στο ΑRTAbest: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ «Έχω εκλεγεί κάτω από την ομπρέλα της «Αρτινών ΣυνΕργασία» και αυτό το τιμώ«

Για ακόμη μία φορά ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ρίχνεται στην εκλογική μάχη και  είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε ΑΡΤΑΙΩΝ με την παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με επικεφαλής τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το ARTAbest μίλησε μαζί του και μας παραχώρησε μια συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην υποψηφιότητα του, στο πλευρό του Χρήστου Τσιρογιάννη.

Ερώτηση 1: Είστε δραστήριος και έχετε εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις σας. Πείτε μας λίγα λόγια για σας;

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές σας παραθέτω πιο κάτω λίγα λόγια απο το βιογραφικό μου.

<<    Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 1975 στην Άρτα, όπου και μεγάλωσα, υιός του Λεωνίδα Χαρακλιά – διευθυντή ΩΡΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας – και της οδοντιάτρου Θεοδώρας Χαρακλιά το γένος Τζουβάρα.

    Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και είναι μέλος του ΤΕΕ απο το 1998. Πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές  τόσο στο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας , πάνω στις Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες, όσο και στο Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου με εξειδίκευση στο Marketing στις τεχνικές κατασκευές στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών.    

    Έχω εργαστεί επί σειρά ετών  ως μηχανικός παραγωγής και συντήρησης  στην Εταιρεία Ελαφρών Μετάλλων (ΕΤΕΜ) καθώς και ως υπεύθυνος μηχανικός Νέων Έργων στο εργοστάσιο της ίδια εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Έχω απασχοληθεί ως επιβλέπων μηχανικός σε έργα κατασκευής και παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος καθώς και σε εφαρμογές Λατομείων στην περιοχή της Ηπείρου, Ιόνιων Νήσων, Ρόδου και Χίου.

Παράλληλα έχει διδάξει στη Γ’ θμια και Β’ θμια εκπαίδευση σε τεχνικούς κλάδους.

    Το 2014 κατέρχομαι για πρώτη φορά με τον συνδυασμό – με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη – Αρτινών Συνεργασία όπου και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος τον Μάιο του ίδιου έτους.

Ο Δήμαρχος μου εμπιστεύεται το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΚΚΜΠΑΠ – ΝΠΔΔ) για 2 χρόνια (2014-2016).

    Τον Σεπτέμβριο του 2016 μου ανατίθενται τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού – Αθλητισμού Νέας Γενιάς και Απασχόλησης με κατα τόπου αρμοδιότητες τον  πρώην Καποδιστριακό Δήμο Αρταίων.

Απο τον Μάιο του 2018 έως και σήμερα κατέχω τη θέση του Προέδρου του Διαδημοτικού πλέον Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Αρταίων.    

    Είμαι νυμφευμένος με την Ιωάννα Δημητρίου Κουφού και έχουμε αποκτήσει μαζί μια κόρη. >>

    Θεωρώ κα Παππά, μιας και αναφερθήκατε στη λέξη «δραστήριος», να τονίσω πως όποιος παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά και να εκθέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των συνδημοτών του, οφείλει απλά να είναι. Η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα πρώτα απο όλα και το αίσθημα της ευθύνης, που αναλαμβάνει εκείνος που εν τέλει θα επιλεγεί να εκπροσωπήσει τον Δήμο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι μεγάλο, ακέραιο και ο σκοπός φυσικά, ανιδιοτελής.  

Ερώτηση 2: Θα είστε υποψήφιος με την Δημοτική παράταξη του κ. Χρήστου Τσιρογιάννη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» φαντάζομαι πως είτε στο παρελθόν είτε τώρα σας έχουν γίνει προτάσεις και απο άλλες παρατάξεις, τι το διαφορετικό έχει η παράταξη του κ. Χρήστου Τσιρογιάννη που κάνει για σας τη διαφορά να πείτε ΝΑΙ στη συνέχεια της συνεργασίας;

    Πρωτίστως να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά, διαμέσου της σελίδας σας, τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη που εμπιστεύτηκε στο πρόσωπό μου τις πιο πάνω θέσεις ευθύνης, που σας περιέγραψα. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος όχι μόνο σε εκείνον, αλλά πρωτίστως στους Αρτινούς και στις Αρτινές που με την ψήφο τους τον Μάιο του 2014 με τοποθέτησαν σε μια εκ των 33 θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

    Χαίρομαι κα Παππά, ειλικρινά που μου κάνατε αυτή την ερώτηση γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να σας απαντήσω πως ουδέποτε έχω δεχθεί, ούτε στο παρελθόν μα ούτε και τώρα, άλλες προτάσεις απο άλλους συνδυασμούς. Η μόνη πρόταση ήταν εκείνη του Δημάρχου τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν αποφάσισα αμέσως να συμπορευτώ να τον Χρήστο Τσιρογιάννη.  Η πρώτη σκέψη που ενδεχομένως να έκανε κάποιος θα ήταν ότι ίσως να μην με θεωρούν και τόσο ικανό για να μην προταθώ να συμμετάσχω σε άλλα ψηφοδέλτια. Η απάντηση όμως είναι πως ουδέποτε εγώ προσωπικά δεν άφησα το περιθώριο ή την παραμικρή υπόνοια πως μπορεί και να θέσω τον εαυτό μου εκτός ομάδας «Αρτινών ΣυνΕργασία«. Έχω εκλεγεί κάτω απο την ομπρέλα της «Αρτινών ΣυνΕργασία» και αυτό το τιμώ.

    Είπα το ΝΑΙ στον Χρήστο Τσιρογιάννη για τη συνέχεια της συνεργασίας μας, γιατί ο επικεφαλής, πως να το κάνουμε, θα πρέπει να σε εμπνέει. Θα πρέπει να σε εμπνέει και να τον εμπνέεις παρόλο που καμιά φορά διαφωνούμε. Οι διαφορετικότητα των απόψεων σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι πάρα πολύ καλό αρκεί να βγαίνει εν τέλει η συνισταμένη αυτών προς όφελος του Δήμου. Αυτό κάναμε ως τώρα και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον.

Ερώτηση 3: Γιατί οι δημότες πρέπει να επιλέξουν τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΡΑΚΛΙΑ;

    Η κάθε ψήφος προς το πρόσωπό μου αποτελεί για μένα τιμή. Η ψήφος για μένα είναι η εμπιστοσύνη σε αυτά που έχω προσφέρει και σε εκείνα που δύναμαι να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

    Δεν θα μακρηγορήσω πλέκοντας εγκώμια και ωραιοποιώντας καταστάσεις γιατί πολύ απλά πιστεύω απεριόριστα στην κρίση των συνδημοτών μου. Ο καθένας κάτω απο το δικό του μοναδικό πρίσμα μπορεί να ζυγίσει εάν θα πρέπει να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ απο τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.  

Ερώτηση 4: Τι σημαίνει για εσάς η επανεκλογή σας;

    Κα Παππά κάνοντας έναν απολογισμό και ύστερα απο σχεδόν πέντε χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση υπηρετώντας τους συνδημότες μου απο θέσεις ευθύνης, νιώθω προσωπικά πλέον πολύ πιο έμπειρος και πολύ πιο έτοιμος. Κανείς δεν γεννήθηκε αυτοδιοικητικός γνωρίζοντας τα πάντα. Φυσικά και θα κάνεις λάθη στην πορεία σου, αυτό είναι φυσικό, αρκεί να έχεις το σθένος να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις. Ως εκ τούτου είναι αναγκαία συνθήκη να κάνει κάποιος τη δική του αυτοκριτική.

Και να σας απαντήσω ευθέως στο ερώτημα σας δίχως περιστροφές, η επανεκλογή είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό, κάτι πολύ τιμητικό, γιατί αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η προσφορά σου στον τόπο.

Ερώτηση 5: Το προσωπικό σας σύνθημα – μήνυμα  σας για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές προς τους συνδημότες σας.

    Ανέκαθεν δεν μου άρεσαν οι υψηλοί τόνοι και οι βαρύγδουπες δηλώσεις. Θεωρώ πως ο κόσμος έχει δει και έχει αξιολογήσει τη δουλειά και τη διάθεση προσφοράς όλων όσων το 2014 κληθήκαμε να αναλάβουμε τον Δήμο Αρταίων αλλά και τη δική μου προσωπικά.

    Έχω πει ξανά στο παρελθόν και το λέω για μια ακόμα φορά πως θέλω, όπως λέει και ο λαός «να περάσει ο Κώστας Χαρακλιάς» απο κόσκινο, να αξιολογηθεί για αυτό που πραγματικά είναι. Γι’ αυτό και στις 26 του Μάη ζητάω πάντα με ταπεινότητα αλλά και αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα την ψήφο του ώστε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει πριν σχεδόν 5 χρόνια.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + one =