Βιογραφικό Δημάρχου Αρταίων και εκ νέου υποψήφιο :Χρήστο Τσιρογιάννη

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης γεννήθηκε το 1975 στους Χαλκιάδες Φιλοθέης Άρτας και είναι γόνος αγροτικής οικογένειας. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, Περιβαλλοντολόγο και υπάλληλο του Δήμου Αρταίων, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο αγόρια.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε το 1998 από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών. Από το 1998 μέχρι και το 2000, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα.

Είναι κάτοχος διπλώματος ικανότητας στην Αγγλική Γλώσσα (First Certificate) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Κατάρτισης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (E.C.D.L. basic).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Από το 2000 έως το 2001, εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων, σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στον Νομό Άρτας και ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Το 2001 διορίστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης (πρώην Τμήμα Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου).

Από το 2006 έως το 2007, διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Από το 2008 μέχρι το 2010, διετέλεσε αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Ν. Α. Άρτας. Εκεί ασχολήθηκε εκτός από τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών και άλλων έργων του Νομού και με αναπτυξιακά θέματα για τον Νομό Άρτας, όπως: Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου – Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκιών – Εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας – Υλοποίηση προγραμμάτων για τον Αμβρακικό Κόλπο – Προώθηση της Ανακύκλωσης – των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – των ψηφιακών έργων κ.α.

Από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014, υπήρξε υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου και τοποθετημένος στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου με καθήκοντα Συμβούλου Περιφερειάρχη. Ασχολήθηκε με διάφορα αναπτυξιακά θέματα, όπως η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, καθώς και με προγράμματα απασχόλησης (ΕΣΠΑ).

Από τον Σεπτέμβριο του 2012, ορίστηκε μέλος στην ομάδα σχεδιασμού προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, για την Περιφέρεια Ηπείρου, ως εμπειρογνώμων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από το 2001 έως το 2006, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας & Ταμίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Άρτας και Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ΤΕΕ Ηπείρου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών από το 1999.
Μέλος στην μόνιμη επιτροπή Περιβάλλοντος – Οικολογίας – Ενεργειακών Θεμάτων του ΤΕΕ Ηπείρου, από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα.
Μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο.ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Δ’ Εθνική) και του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νομό Άρτας, όπου εκλέχθηκε πρώτος με 5.900 ψήφους. Μετά από ένσταση συνυποψήφιού του, έχασε την έδρα στο Περιφερειακό συμβούλιο, εξαιτίας της θέσης που κατείχε ως αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υπηρεσίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αρταίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =