Μήνυμα Γ. Στύλιου σε  εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας με θέμα τα κόκκινα δάνεια

 Χαιρετισμό απέστειλε ο Γιώργος Στύλιος στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε στις 11-10-2017 ο τομέας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της ΝΟ.Δ.Ε. ΑΡΤΑΣ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών». Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, και ειδικότερα την κα Σκανδάλη για την πρωτοβουλία,ο Βουλευτής, αναφέρθηκε στην έκταση του προβλήματος των κόκκινων δανείων:«…Το 48% των δανείων δεν  εξυπηρετείται, με το ποσοστό αυτό να είναι σχεδόν οκταπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. (ΕΕ: 5,5%). Είναι ενδεικτικό ότιτα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ολόκληρη την ΕΕ, ενώ το ενεργητικό του ελληνικού τραπεζικού τομέα αποτελεί μόλις το 1,2%..»  τόνισε ο κ. Στύλιος.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση χειρίζεται και αυτό το θέμα ανεπαρκώς, νομοθετώντας νόμους ανεφάρμοστους, με ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. Δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα στερώντας τη ρευστότητα στην αγορά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες στο τέλος Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 588 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας συνολικά τα 7 δις. Οι πολίτες έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, με τις όφειλες τους προς εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τράπεζες να υπολογίζονται σε 100 δις ευρώ.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεπουλούν  σε funds κόκκινα δάνεια των τραπεζών σε ποσοστά της τάξης του 3% της αρχικής τους αξίας. Την ίδια στιγμή δεν επιτρέπουν στους ίδιους τους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους με αντίστοιχους ευνοϊκούς όρους.Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων δεν καλύπτει μεγάλη μερίδα επαγγελματιών ενώ κρύβει παγίδες και σοβαρά θέματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + 9 =